Az utazási csoportról objektíven

Utazási csoport

Mi az utazási csoport? Ez egy vásárlói csoport, amelynek terméke az utazás. Olyan emberek, legtöbbször barátok csoportja, akik együtt saját szervezéssel utaznak, buliznak a költséghatékonyság és rugalmasság miatt. képzeld el hogy szeretnél egy cipőt megvásárolni 20000 forintért. Drága, ezért összegyűjtesz 10 embert aki hasonló cipót akar. Így megkapod 18.000 forintésr, de mivel többször méc a cipészhez további kedvezményeket is kapsz. ez Amirákaban igen elterjedt, lassan Európában is megjelenő vásárlási módszer a rugalmasság és költséghatékonság miatt.

Képzeld el, amikor a német turista hozzánk látogat. Felültetik buszra, megmutatják neki a Halászbástyát, Hősök terét, Tihany, Hortobágy, Visegrád és gulyás. Ő a turista. Az utazó, vagy is az utazási csoport  megtervezi programját, úgy nagyjából. Leszáll a repülőtéren, megismerkedik helyiekkel, elbeszélget velük. Segítségükkel bebarangolja az országot, akkor és úgy ahogy neki tetszik. Barátokat szerez, végigkóstolja a magyar gasztronómia csodáit. Rövid úton magyar barátokra tesz szert, akik mindig mindent elmagyaráznak, megmutatnak neki. Megismeri az embereket, szokásaikat, életmódjukat. Felfedezései közben felhőtlenül szórakozik és nem kötelezően a „turista-gettókban” tolong.

Mi az előnye, miért jó csatlakozni egy utazási csoporthoz!

A teljes út egészen biztos, hogy olcsóbb lesz mint irodával, különben akkor nem így utaznának!

Nem kell egyben kifizetni a teljes utat.

Nincs egyágyas felár.

Garantáltan tudják, ismerik a legjobb lehetőségeket.

A csoportvezetőjük, vagy a csoportban valaki biztos, hogy hazajáró az adott célállomáson.

Külföldi kapcsolatokkal és helyi ismeretségekkel rendelkeznek az adott országban

Élvezik az utazás minden percét és nem a negatívumokat keresik.

Nem nyugdíjas turisták, hanem életvidám utazók, akik felfedezik a helyi látványosságokat, de közben a bulit sem hanyagolják.

Életkoruk 0-100 év, a lényeg a fiatalos gondolkodás.

Tervezésük rugalmas, hogy szükség esetén legyen B és C terv, könnyen változtatni tudjanak.

Olyan helyeken járnak, olyan programokon vesznek részt, ahova utazási iroda biztos nem fog elvinni, megmutatni.

Gyorsan döntenek, mert tudják, hogy sok pénzt meg lehet spórolni a jó döntéssel.

A programjaikat a célállomáson szervezik meg helyi viszonyokhoz alkalmazkodva, mert így jóval több és kedvezőbb árú lehetőség van.

Ha valami balul sül el, azt egy jó kalandként emlegetik és nem kritikusan.

Egyaránt nyitottak múzeumot látogatni, és tengerparton heverészni.

Megnézik a helyi látványosságokat, de nincsenek időhöz kötve. Akkor teszik, és abban a sorrendben, ahogy kedvük van hozzá. Jobban tudnak egyéni igényekhez alkalmazkodni a programokkal.

A csoport dönti el éppen milyen körülmények között kíván megszállni.

Olyan szállást választ, amit éppen igényel.  Sok pihenéshez exkluzívabb, sok barangoláshoz szolídabb. Szórakozáshoz belváros, pihenéshez külváros. Válogathat a korlátlan lehetőségek között. Vannak olyan régiók, ahol a szállások töredéke van  jelen a neten.

Green Travelles probléma fel sem merülhet. Egyszerűen nem lehetséges. Nem tudja kinn hagyni az utazási iroda, mert a repjegy az utazó zsebében van, szállás kifizetve előre. Utazás előtt minden bizonylat és visszaigazolás a befizetésekről az utazónál van. Csak olyan céggel lehet probléma, aki hitel, vagy halasztott fizetés miatti fizetési problémái lehetnek.

Mitől lesz kedvezőbb az ár? kevesen számolnak vele, de nem az utazás viszi felfele az árakat, hanem a különböző programokon való részvétel illetve az ott tartozkodás .

Mi a hátránya az utazási csoportnak?

Nem akkor utaznak, amikor szabadságuk van, hanem akkor mennek szabadságra amikor utaznak.

A társaság erősen zártkörű. Az új taggal vagy barátság születik vagy kikerül a csapatból az alkalmazkodni nem tudó utazó. Hisz nem vagyunk egyformák.

Elsősorban nem az egy-két napos vagy kommersz, olcsó kategóriás utazásokra mennek.

Nem elsősorban az all inclusive medence parton heverésző nyugdíjasoknak találták ki. És itt nem a kor szerinti nyugdíjasokra gondolok, hisz korosztályunk 0-100 év közötti. Sem pedig a kisgyermekes nyaralóknak.

 

Ha ennyire előnyös, miért nem mindenki így utazik?

Nem tudjuk!!!!!! Bizalmatlanság, ismeretek hiánya, tájékozatlanság, téves információk, nincs társaság talán.

 

Csatlakozz utazási csoportunkhoz Te is! Következő utazásainkról részletesen

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: